Diy - een handige planner maken #ThingsToDo

Its christmas time! (een drukke maand)

Jippie, de maand van verbondenheid, sfeer, lichtjes, vrienden en familie is inmiddels aangebroken! December is vaak een hele drukke maand. Dat merk ik ook heel erg op mijn werk (ik loop op dit moment stage) en met opdrachten van school.  Het is dan enorm handig om een aparte planner te hebben, naast je overvolle agenda die je al hebt! De planner die je in de onderstaande beschrijving ziet, heb ik gebruikt bij een les die ik aan mijn klasgenoten gaf over zelfdiscipline. Bij zelfdiscipline is het essentieel dat je kunt overzien wat je taken zijn en hoe ver je daar mee bent. Wanneer je dit in een planner zet, maak je het visueel. Ook kun je dan weg strepen wat je inmiddels hebt afgerond, dat vind ik altijd het leukste!

Dit heb je nodig om een planner te maken:

  • Een stevig A5’je
  • Een pen of fineliner
  • Kladpapier kan handig zijn ;)

Planner maken diy 1

Allereerst bedenk je wat je allemaal op je planner kwijt wilt. Wat ik hier in heb meegenomen is:

  • Ruimte voor afspraken,
  • Ruimte voor een overzicht van wat er allemaal gedaan moet worden,
  • Ruimte voor een overzicht van wat je vandaag wilt (af)maken,
  • Ruimte voor een datum,
  • Ruimte voor een motiverende quote!

Planner maken diy 2

Ik heb twee verschillende layouts gemaakt die ik leuk vond. Wat ik tijdens het gebruiken van deze dagplanner echt super handig vond is dat ik afvink-hokjes had toegevoegd! Dit maakte mijn planning erg overzichtelijk voor mij :)

 

Planner maken diy 1 - tekst

Planner maken diy 2 - tekst

 

Deze qoutes heb ik op de planner gezet omdat ik ze er toepasselijk vond. Er zijn natuurlijk nog heel veel andere leuke tekstjes te bedenken voor op een planner. Dit maakt het ook lekker persoonlijk.

Tip: als je een planner hebt gemaakt die je heel leuk vind geworden, kun je deze kopieren. Zo kun je de planner vaker gebruiken en eventueel uitdelen aan anderen die ook wel wat hulp kunnen gebruiken bij plannen.
Tip: als je een exemplaar lamineert, kun je deze steeds opnieuw invullen met een stift. Je kunt afgeronde taken dan weg vegen en hiermee je planneer nog overzichtelijker maken!

Geniet er van om dit te maken en succes met het plannen!
Liefs, Rianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>