zelfgemaakt notitieboekje

Zelfgemaakt notitieboekje ~ goud

Vandaag maken we ZELF een notitieboekje, heb je dat al wel eens gedaan? We gaan dus ook zelf de bladzijden inbinden en aan de kaft vastplakken. Het is niet eens zo heel ingewikkeld al klinkt het misschien zo.

Een hele makkelijke oplossing zou zijn om gewoon een stapelblaadjes aan elkaar vast te lijmen maar als je pech hebt plak je dan niet alleen de ruggen vast maar de hele pagina. Daarom gebruiken wij hier voor een naald en een draad.

Wat heb je nodig:

  • Papier uit een bananendoos
  • Lijntjes papier uit een schrijfblok
  • Gouden glitter papier
  • Een spuitbus
  • Een naald
  • Een draad
  • Een schaar uiteraard
  • Lijm

Okee, we gaan beginnen met het aan elkaar naaien van de bladzijden.

aan elkaar genaaide pagina's

Vouw de bladzijden dubbel en leg deze op elkaar. Zet op twee plekken met een stift of pen streepjes op de ruggen, hier ga je straks met je naald door dus ze moeten goed duidelijk zijn.

Papier aan elkaar naaien 1

De eerste bladzijde: op de eerste zwarte stip druk je de naald door het papier en via de achterkant druk je de naald door de tweede stip weer terug, zoals op de foto. Knoop het draad even vast aan de kant waar je de naald in het papier hebt gestoken.

Papier aan elkaar naaien

Dan steek je de naald in bladzijde twee op de eerste stip…

Papier aan elkaar naaien 3

…en haal je hem weer terug door stip 2.
Bij stip 2 knoop je de draad vast aan het draad dat aan de eerste pagina vastzit op de plek van stip 2. Zo heb je beide punten van de bladzijden aan elkaar vast gemaakt.

Papier aan elkaar naaien 2

Vervolgens steek je de naald in stip 2 bij je derde bladzijde. Je komt uit bij stip 1 en haalt de draad weer door het draad tussen bladzijde 1 en 2 zodat de bladzijden vast zitten. Je steekt de naald door stip 1 in bladzijde vier en haalt hem weer terug bij stip 2 om hem weer vast te maken… enzovoorts.

verbinding aan elkaar naaien

Als je daarmee klaar bent heb je een stapeltje aan elkaar genaaide blaadjes liggen. Zo kun je ze natuurlijk niet in de kaft plakken omdat de lijm dan alsnog tussen de bladzijden terecht komt! leg daarom twee stroken papier op elkaar en naai deze met naald en draad aan elkaar vast.

verbinding vastmaken aan bladzijden

Doe lijm op een van de kanten van de aan elkaar geplakte stroken en plak deze vast aan de bladzijden, om de rug heen waar je de bladzijden aan elkaar hebt genaaid.

kaft van het notitieboekje

Voordat je de bladzijde vast kunt plakken maak je eerst een kaft. In bananendozen in de supermarkt zitten van dit mooie kartonnen vellen. Die kun je hier heel goed voor gebruiken. Anders kun je ook ander stevig karton gebruiken.
Knip het karton op maat en zorg hierbij dat je, als je het om de bladzijden vouwt, aan alle kanten een paar millimeter overhoudt. Versier de kaft met een spuitbus. Ik heb mijn gouden spuitbus gebruik maar zoals je ziet valt hij zilver uit op karton! Raar, maargoed, zilver is ook leuk ;)

lijm op de verbinding

Dan doe je lijm op de andere strook…

 

 

verbinding vastplakken aan de kaft

 

…die maak je vast aan de kaft van je notitieboekje.
Nu heb je natuurlijk aan de binnenkant van je kaft twee stropen papier die er niet zo gezellig uitzien.

verbinding verbloemen met glitterpapier

 

Daar plak je stroken van het gouden glitter papier overheen, zo is er niks meer van te zien!

Succes!!
Liefs, Rianne

PS. volg jij ons ook op pinterest? Je kunt ons vindenĀ als pinner: creatieveideeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>