Polaroids (2)

Diy polaroid pictures!

Oeeehh, vandaag gaan we echt iets heel leuks maken! Tenminste, ik vind het heeel erg leuk! We gaan zelf polaroids maken!

Het is best een gedoe, dus ga ik het weer in stappen uitleggen.
Stap 1: Zoek leuke foto’s op. Dit kunnen plaatjes van internet zijn, maar ook foto’s van jezelf en/ of vrienden.
Stap 2: Zorg ervoor dat ze vierkant worden. Ik heb ze bijgesneden tot ze vierkant waren. Daarna  doe je ze op de gewenste grootte. Ik heb ze 7 bij 7 cm gemaakt. Zo kon ik er volgens mij 8 op een papier doen.
Stap 3: Print ze uit. Mijne heb ik zwart-wit gedaan, dat vond ik leuker staan, maar je kunt natuurlijk ook in kleur doen.
Stap 4: Maak met een geo lijntjes om de foto’s. Ik deed aan de onderkant een lijn van 1,5 cm vanaf de foto en bij de andere kanten 0,5 cm. Dit zorgt voor het echte polaroid effect.

Dit is een foto van hoe het eruit moet zien. Helaas een beetje wazig, maar het is de enige foto. Van voor het plastificeren, helaas…

Stap 5: Want je raadt het al, plastificeren is de volgende stap. Ik legde ze met de goede kant, de fotokant naar onderen. Zo wist ik zeker dat daar geen bubbels in zouden kunnen komen.Polaroids (5)

Ik ben erachtergekomen dat het het handigste is om ze per stuk om te vouwen, ipv allemaal tegelijk. Zo voorkom je bubbels.

Polaroids (6)

Zo dus.

En dat dubbelvouwen deed ik op de volgende manier:

Polaroids (1)

Ik rolde ze er als het ware 1 voor 1 in. Dit werkte voor mij het beste.Polaroids (4)

Na het plastificeren deed ik op de achterkant wat kneedgum en toen plakte ik ze op mijn deur. Wat ook heel leuk is, is om de met kleine wasknijpertjes of paperclips op een draadje te hangen.

Zelf deed ik het zo, want ik had een hele stapel polaroids ;)

Polaroids (2)

Dit was dan mijn diy voor deze week. Ik zie jullie snel weer!

Liefs, Judith

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>