waxinelichthouder huisje met kaarsje

Waxinelichthouder ~ huisje

Waarschuwing: deze houten waxinelichthouder is licht ontvlambaar! Voor een leuke foto heb ik er een echt kaarsje in gezet maar doe dat toch voor de zekerheid maar niet als je hem wil aansteekt. Mij bij staat er nu een neppe in, zo’n elektrische.

waxinelichthouder huisje wat heb je nodig

Wat heb je nodig:

  • Een houten blokje, wit geverfd (anders zelf nog even doen)
  • Een houten huisje (eerder uitgelegd in een blog)
  • Grijze steentjes
  • Lijm
  • Een kaarsjes (okee, een neppe dan!)

waxinelichthouder huisje huisje aan wit blokje

Je begint met het vastplakken van het blokje aan het huisje. Het beste gebruik je hier trouwens lijm voor die hout aan elkaar kan plakken (slim!:P).

waxinelichthouder huisje huisje aan wit blokje vorm van kaarsje overnemen

Leg een kaarsje op het witte blokje zodat je weet hoe groot de lege ruimte eigenlijk moet zijn in het midden van de steentjes die je opplakt. Als je het handig vind kun je natuurlijk ook even met lijm een cirkel om het waxinelichtje zetten.

waxinelichthouder huisje huisje aan wit blokje met steentjes

Dan plak je de steentjes op, zoveel als er op passen.
En dan ben je al weer klaar en kan je ook dit waxinelichthoudertje een mooi plekje geven in je huis. De huisjes die op de foto bovenaan naast de waxinelichthouder staan zijn ook erg makkelijk om te maken. Uit een dunne balk zaag je vanaf beide kant schuin omhoog naar het midden. Even schuren, en klaar!

Trouwens alle knutselideeƫn zijn natuurlijk ook heel leuk om cadeau te doen. Dat doen wij zelf ook. Dat je niet denkt dat ons hele huis vol staat met wat je op deze site vind ((^.^))

Succes!
Liefs, Rianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>